وقتی شروع به پردازش فایل‌های خام می کنیم اولین چیزی که باید انتخاب کنیم یک پروفایل (Profile) است. یک پروفایل در واقع مجموعه ای از دستورالعمل ها برای پردازش فایل‌ها هست. به این ترتیب نرم افزار ویرایشگر می‌داند که چطور فایل های شما را پردازش کند. میتونید پروفایل ها رو به عنوان یک سری تنظیمات پایه ای برای تبدیل فایل‌ها از اطلاعات صفر و یک دوربین” به رنگ و نور” در نظر بگیرید.

برای اینکه ساده تر بتوانیم پروفایل ها را به ذهن بسپارید و عملکرد اونها رو تشخیص بدیم، اینطور تصور کنید که در واقع پروفایل ها مانند مشخصات یک فیلم نگاتیوی هستند که شما در همان ابتدا آنها را انتخاب می کنید تا در داخل دوربین آنالوگ‌تان قرار بدید. می‌دانیم که هر فیلم یک سری مشخصات مربوط به خودش رو داره، بعضی از فیلمها رنگ ها را غلیظ تر ثبت می کنند، بعضی از فیلمها کنتراست بیشتری دارند، بعضی از فیلم ها برای حساسیت های بالاتر ساخته شدند. بهرحال پروفایل ها در واقع یک سری دستورالعمل ابتدایی هستند که به محض اینکه عکس خام رو در داخل ویرایشگر فایل خام باز میکنیم روی عکس های خام اعمال می‌شود و اونها رو تبدیل می‌کند. بعضی از پروفایل ها طوری طراحی شدند که فقط روی فایلهای خام کار میکنند. اما بعضی از پروفایل ها میتونن روی محدوده بیشتری از عکس ها کار میکند که میتونه شامل فرمت‌های jpg و tiff هم بشه.

اپیزود 05: انتخاب پروفایل‌ها برای پردازش فایل‌های خام

اگر خود شما پروفایل رو برای عکس هاتون انتخاب نکنید ادوبی به طور پیشفرض پروفایل Adobe Color رو برای فایلهای عکس رنگی و پروفایل Adobe Monochrome رو برای عکس های سیاه و سفید انتخاب میکنه. می‌دانیم که فایل‌های خام (در دوربین‌های دیجیتال رنگی) به طور کلی به صورت رنگی ثبت می شود و اینکه اون فایل ها سیاه و سفید یا رنگی باشند، بسته به انتخاب شما درباره گزینه Treatment داره. اگر گزینه را روی Color قرار بدین عکس شما رنگی و اگر روی Black & White قرار بدید عکس شما سیاه و سفید خواهد بود.

البته این دو پروفایل تنها پروفایل‌های Camera RAW نیستند، شما میتونید با کلیک کردن روی آی پروفایل به پروفایل های دیگر ادوبی هم دسترسی داشته باشید.

اپیزود 05: انتخاب پروفایل‌ها برای پردازش فایل‌های خام

در داخل این منو ابتدا لیست پروفایل های دلخواه یا Favorite را می بینید. در زیر آن هم منوی پروفایل های Adobe Camera RAW قرار دارد که پروفایل های اختصاصی ادوبی برای کار روی عکس های مختلف از جمله منظره، پرتره، براق، تخت و … می‌شود. بعد از آن هم منوی پروفایلهای خود دوربین را میبینید که هماهنگ با پروفایلهای داخل دوربین خودتان ارائه می شود و احتمالا برای دوربین‌های مختلف متفاوت است. مثلا این لیست برای دوربین‌های کانن، یک سری گزینه‌ها دارد که برای عکسی که با دوربین نی گرفته شده فرق می‌کند.

همانطور که میبینید بعضی از این پروفایل ها با یک علامت ستاره مشخص شده‌اند. به این معنی که این پروفایل ها در منوی پروفایل های پرکاربرد یا مورد علاقه ی ما قرار دارند. می توانید با ستاره دار کردن آنها پروفایل مورد نظر را به منوی اول بیاورید یا با برداشتن ستاره، آنها را از منوی اول  حذف کنید.

اپیزود 05: انتخاب پروفایل‌ها برای پردازش فایل‌های خام

برای اینکه ببینید هر پروفایل چگونه کار میکند کافیست که موس رو روی تصویر اون ببرید. بلافاصله پیش نمایش آن پروفایل روی تصویر اصلی می‌بینید. اما اگر بخواهیم که یک پروفایل را استفاده کنیم حتما باید روی تصویر اون پروفایل کلیک کنیم. یادمون باشه پروفایل ها مثل فیلم های نگاتیوی هستند و شما نمیتونین به طور همزمان دوتا پروفایل رو روی یک عکس قرار بدید. فقط میتونین یک پروفایل رو استفاده کنید. بعد از انتخاب پروفایل میتونید روی دکمه close کلیک کنید.

بعد از این مرحله، می‌تونید سراغ تنظیم رنگ و نورها بروید. مثلا میتونید با کلیک کردن روی دکمه Auto همه تنظیمات مربوط به رنگ و نور را به صورت خودکار انتخاب کنید یا اگر از این تنظیمات راضی نیستید میتونید با کلیک کردن روی دکمه های Ctrl+Z این تنظیمات را کنسل کنید. اما پروفایل‌ها همچنان باقی خواهد ماند. البته اگر یکی از تنظیمات اسلایدر ها را تغییر دهید می‌تونید با دوبار کلیک روی آن، تغییرات داده شده را کنسل کنید.

اگر توجه کنید پروفایل های مربوط به عکس های jpg کمی محدود تر هستند این پروفایل ها تنها دو حالت رنگی و سیاه و سفید دارند. چون اطلاعات محدود‌تری هم دارند و نمی‌شه مثل فایل‌های خام، آنها را هم ویرایش کرد.

علاوه بر این پروفایل ها، یکسری پروفایل های جدید هم به ویرایشگر فایل خام اضافه شده است که شامل پروفایل های هنری، سیاه و سفید، مدرن و قدیمی می‌شود. همچنین خود شما هم می توانید پروفایل های جدیدی را به این بخش اضافه کنید که درباره آن در درس های آینده

آموزش فتوشاپ توضیح می دهم.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها