بیایید با هم نگاهی به محیط برنامه ویرایشگر فایل‌ خام ادوبی یا Adobe Camera RAW بیندازیم. همانطور که گفتم، محیط این برنامه خارج از خود

فتوشاپ است. هیچ فرقی هم ندارد که با برنامه Bridge عکس‌ها را به اینجا بیاورید یا با برنامه Photoshop. به‌هرصورت  وارد پنجره‌ای با این شکل و شمایل می‌شوید. پیشنهاد می‌کنم در همین ابتدا، روی دکمه Full Screen بزنید تا پنجره را در بزرگ‌ترین حالت ممکن یا تمام صفحه ببینید.

اپیزود 04: نگاهی به محیط ویرایشگر فایل خام ادوبی

در بالای پنجره ویرایشگر فایل خام ردیفی از ابزارها را می‌بینیم. خیلی از این ابزارها ، ظاهری شبیه به ابزارهای خود برنامه فتوشاپ دارند و با بعضی از آن‌ها هم از قبل آشنا هستیم ابزار قطره‌چکان، افزار بزرگنمایی، ابزار دست، ابزار برش… هر کدوم از این ابزارها یک نام دارند. اگر که نام آن‌ها را فراموش کردین، کافی هستش که دکمه موس را روی آن‌ها نگه دارین تا نام آن‌ها و همچنین حرف میان بر یا کلید میانبر اونها روی کیبورد رو ببینید. در زیر این ابزارها هم یک پنجره بزرگ قرار دارد که اسمش پنجره Preview یا پیش نمایش است. در این پنجره هم میتونیم خود عکس و تغییراتی که داریم در آن ایجاد می‌کنیم را ببینیم.

یک نکته دیگر را هم در اینجا باید توضیح بدم. اینکه برخی از ابزارها با ابزارهای مشابه خودشان در داخل فتوشاپ یک میانبر یکسان دارند. یعنی مثلاً میانبر تمام صفحه کردن عکس در داخل فتوشاپ حرف F است، در اینجا هم حرف F رو که فشار میدیم، پنجره تمام صفحه میشه. یا مثلاً در داخل فتوشاپ میانبر ابزار برش حرف C است و در اینجا هم میان‌بر ابزار برش همین حرف است. اما بعضی از ابزارها هم هستند که میانبر متفاوتی نسبت به ابزار مشابه خودشان در داخل فتوشاپ دارند. مثلاً ابزار قلم که خیلی هم از آن استفاده می‌کنید، در داخل فتوشاپ B هست و در اینجا K. بنابراین متوجه میشیم که در اینجا محیطی جداگانه نسبت به فتوشاپ دارید و برخی از ابزارها کلا با میانبر دیگری کار میکنن.

بعضی از ابزارها هم در زیر خودشان یک مثلث کوچک دارد. به این معنی که اگر روی آن‌ها کلیک کنید و نگهداری منویی باز میشه که شما میتونین از داخل اون منو یکسری گزینه های دیگر را هم انتخاب کنید. البته این منو معمولا با راست کلیک هم ظاهر می‌شه.

اما از اونجایی که از حالا به بعد موقعی که داریم روی عکس‌ها ویرایش می‌کنیم لازم هست که مدام عکس‌ها را جلو و عقب ببریم، یعنی آن‌ها را بیاریم جلو و از نزدیک با دقت ببینیم و یا ببریم عقب و تأثیر کار را از دور نگاه کنیم، برای همین لازم هست که چندتا میانبر را خیلی سریع یاد بگیریم. اول اینکه اگر ابزار ذره بین را برداریم، وقتی روی تصویر کلیک می‌کنیم و به سمت راست می کشیم، تصویر بلافاصله بزرگ میشه یا رو به جلو، زوم میشه و وقتی کلیک می‌کنیم و به سمت چپ میکشیم، بلافاصله تصویر عقب میره. به غیر از این کار شما می تونید از دو تا میان‌بر خیلی راحت هم استفاده کنید. کافیه دکمه‌های Ctrl+Alt+0 رو با هم بزنین تا بلافاصله تصویر با زوم کامل یا 100% به جلو بیاد. همینطور وقتی که دکمه های Ctrl+0 را بزنین، بلافاصله تصویر عقب می‌ره و در داخل کادر صفحه، محدود می‌شه. البته در پایین پنجره سمت چپ هم میتونین همین کارو به طور دستی انجام بدیم که خیلی از آن استفاده نمی‌کنیم.

اپیزود 04: نگاهی به محیط ویرایشگر فایل خام ادوبی

در زیر پنجره پی وی اسم فایل و فرمت اون رو می‌بینید و همچنین دوربینی که این عکس را گرفته. در سمت راست یکسری گزینه ها هست که برای مقایسه تغییراتی که روی عکس می‌دید از آن استفاده می کنین. در بالا سمت راست پنجره بخش هیستوگرام را می‌بینیم که سایه ها و دیاگرام نورها و رنگ ها را در آنجا می‌بینید. در همین پنجره اینستاگرام دو مربع کوچک هم وجود دارد که پیغام های خطا را به ما نشان می دهند.

اپیزود 04: نگاهی به محیط ویرایشگر فایل خام ادوبی

اگر که نور ما خیلی زیاد یا خیلی کم بشه در اینها پیغام اخطار ظاهر میشه. در زیر اون سه تا حرف RGB را می‌بینیم که وقتی نشانگر موس را روی تصویر می‌بریم مقدار دقیق سه رنگ قرمز سبز و آبی را در جلوی آن‌ها می‌بینید. در کنار آن‌ها هم مشخصات دوربین برای این عکس را می‌بینید که مثلاً با چه دیافراگم، چه سرعت، چه حساسیت، یا با چه فاصله کانونی لنز گرفته شده.

اما مهم ترین قسمت این پنجره که ما به طور مدام با ما کار می‌کنیم بخش پنل ها هست که برای اینکه جای کمی بگیرند در داخل برگه های مختلف قرار گرفتند. یعنی وقتی در مورد برگه اول یا برگه یا برگه سوم صحبت می‌کنیم منظور پنل اول، پنل دوم یا پنل سوم است.  اولین پنل Basic نام دارد و در تمام تنظیماتی که به طور عمومی استفاده می‌کنیم، مثل تغییر دادن رنگ و نور و کنتراست در این پنل قرار دارد. پنل بعدی مربوط به Curve ها است که اهمیت فوق‌العاده زیادی دارد و در ویرایش‌های حرفه‌ای خیلی از آن استفاده می‌کنیم. پنل بعدی هم پنل مربوط به شارپ کردن عکس و همچنین حذف نویز از روی عکس‌ها هست. پنل بعدی هم پنل HSL نام داره. پنل HSL این امکان را می‌دهد که روی رنگ و غلظت و روشنایی رنگ‌های مختلف به طور جداگانه کار بکنیم. پنل بعدی هم پنل Split Toning است که این امکان را می‌دهد تا به طور جداگانه تنالیته‌های رنگی مختلف رو در قسمت های روشن و تیره عکس وارد کنیم. و پنل بعدی هم برای رفع اشکالات لنز است. در اینجا میتونیم برخی از اشکالات لنز را برطرف کنیم. پنل بعدی هم جلوه‌های تصویری مانند افزودن گرین یا افزودن تیرگی دور هست که برای زیباتر کردن عکس‌ها استفاده می‌شه.

اپیزود 04: نگاهی به محیط ویرایشگر فایل خام ادوبی

پنل بعدی هم پنلی هستش که ما می تونیم پروفایل‌های رنگی را در داخل آن ببینیم. در کنار اون پنل پروفایل‌ها هست و نهایتاً پنل اسنپ شات که ما میتونیم شکل های مختلفی از تغییرات یک عکس رو در داخل تنظیمات خود اون عکس ذخیره کنیم. نگران نباشید. به مرور همه اینها را یاد می‌گیریم. الان فقط خواستم شما را با نام آن‌ها و کاربردشان آشنا کنم.

اگر بخواهیم تغییراتی که دادیم رو در قالب یک فرمت ذخیره کنیم میتونیم از دکمه Save Image استفاده بکنیم. اگر هم بخواهیم این عکس را با همین تغییرات در داخل فتوشاپ باز بکنیم باید دکمه Open Image را بزنیم تا عکس با همون تغییرات، بلافاصله به فتوشاپ ارسال بشه. نهایتاً اینکه اگر همین تغییرات رو بخواهیم نگه داریم و بعداً دوباره روی آن‌ها کار دیگری انجام بدیم یعنی بخواهیم ویرایش خودمون رو بعدا ادامه بدیم می تونیم دکمه Done رو بزنیم تا همه تغییرات روی فایل باقی بمونه.

اگر هنوز نمیدونید که چطور میتونید با این فایل‌های خام کار بکنید، میتونید همه چیز را به طور خودکار انجام بدین. یعنی مثلاً میتونید اجازه بدین که خود برنامه ویرایشگر” دقیقا مثل دوربین تون، درباره کیفیت این فایل خام تصمیم بگیرد. برای این کار میتونید روی دکمه ی خودکار یا Auto کلیک کنید تا تمامی این تنظیمات به طور خودکار روی فایل خام شما ایجاد بشه. این دقیقاً شبیه همان حالتی هست که دوربین درباره کیفیت و تنظیمات عکس شما تصمیم می گیرد. در غیر این صورت میتونین در مراحل بعدی کار کردن با تمامی گزینه ها رو یاد بگیرید.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها